Waarom een condensatieketel kopen?

teunis 20 jul , 2016 0 Comments besparen-energie

Een condensatieketel is een apparaat dat tegenwoordig de standaard is als u een nieuwe CV ketel gaat aanschaffen. Deze nieuwe techniek zorgt ervoor dat er een veel hogere rendement behaald kan worden met dezelfde hoeveelheid gas. Interessant dus, want zo kan er dus energie en dus kosten bespaard worden. Veel mensen vervangen de ketel op het moment dat de oude het begeven heeft.

Er komt waarschijnlijk een moment waar u moet kiezen om uw huidige ketel te laten repareren, of te kiezen voor een nieuw exemplaar. Een nieuwe kost doorgaans meer dan een reparatie, maar u moet ook goed nadenken over het verbruik. De nieuwe ketel zal waarschijnlijk een stuk minder verbruiken en het kan dus interessant zijn om uw ketel al vroegtijdig te laten vervangen voor een nieuwer en meer geavanceerd model.

Garantie op uw nieuwe ketel

bespaar met condensatieketelAls u een nieuwe condensatieketel aanschaft, dan zit er ook direct garantie op deze ketel. Dit is per leverancier verschillend, maar meestal is het 2 jaar. Als er in deze periode van 2 jaar iets met de ketel gebeurd (wat overigens onwaarschijnlijk is voor een nieuwe ketel) dan valt dit doorgaans onder de garantie. In deze periode heeft u tevens minder verbruikt naar alle waarschijnlijkheid. De keuze om de ketel te vervangen is dus vaak niet zo lastig, zeker als uw huidige ketel economisch al is afgeschreven is dit het vaak niet waard om een reparatie aan te laten uitvoeren. Dit is natuurlijk iets dat uzelf moet bepalen aan de hand van de kosten en uw budget.

Een condensatieketel leasen

Sommige mensen zouden toch graag een nieuwe ketel willen aanschaffen, maar dit is natuurlijk wel een flinke uitgave die in 1 keer gedaan moet worden. Er zijn verschillende merken en verschillende prijsklassen, maar u bent waarschijnlijk al snel €1000 – €2000 kwijt voor een nieuw model. Niet iedereen heeft dat geld direct beschikbaar. Aangezien een warm huis toch belangrijk is, bieden installatiebedrijven in sommige gevallen de mogelijkheid om een ketel te leasen of op afbetaling te kopen. Het onderhoud voor de ketel zit hier vaak bij inbegrepen. U betaald dan een vast bedrag per maand en heeft er geen omkijken naar. Op de lange termijn is dit vaak wel duurder omdat u bijvoorbeeld ook rente betaald, maar het zorgt er wel voor dat u kunt profiteren van een zuinige nieuwe condensatieketel zonder dat u het gehele bedrag direct beschikbaar heeft.

 

Written By teunis