CV Ketel: tijdig onderhoud verlengd levensduur en rendement

teunis 11 mrt , 2016 0 Comments besparen-energie

cv ketel onderhoudNet als een auto en een huis, heeft ook een CV ketel regelmatig onderhoud nodig. Door goed onderhoud te plegen verleng je namelijk de levensduur. En aangezien ketels een flinke investering zijn, is dit natuurlijk aan te raden. Ook zorgt goed onderhoud ervoor dat er een beter rendement behaald kan worden met de ketel.

Anders gezegd: met dezelfde hoeveelheid aardgas meer warmte produceren of met minder aardgas dezelfde hoeveelheid warmte produceren, het is maar hoe je het wilt bekijken. Door goed onderhoud te laten plegen aan uw ketel verbruikt u dus minder aardgas, was een aanzienlijk besparing op kan leveren. Onderhoud is dus niet alleen noodzakelijk, het zorgt voor lagere kosten op de lange termijn! Zo is een populaire ketel als de Remeha Calenta van De Eilanden zeer zuinig, maar heeft ook goed onderhoud nodig.

Het bijvullen van de CV ketel installatie

Onderhoud kan op verschillende manieren gedaan worden, meestal door een loodgieter of een installatiebedrijf dat zich hierin specialiseert. Maar u kunt gelukkig zelf ook wat doen. En dat is de ketel op de juiste druk houden. Door de ketel regelmatig te controleren, weet u zeker dat deze nog op de juiste druk is. De optimale druk per ketel kan verschillen, maar het meestal rond de 2 bar. Controleer wel de documentatie van uw ketel om dit zeker te weten. De ketel bijvullen met een slang is redelijk eenvoudig te doen. Uiteraard kunt u hiervoor iemand inschakelen, maar als u het eenmaal gezien heeft kunt u dit in het vervolg gemakkelijk zelf doen.

Jaarlijks onderhoud

duurzame energieEen loodgieter of een CV ketel monteur kan jaarlijks onderhoud bij u komen uitvoeren, bijvoorbeeld aan uw ecotec plus Vaillant ketel. Tijdens deze werkzaamheden worden de essentiƫle onderdelen van de CV ketel schoongemaakt en eventueel vervangen, indien dit nodig is. Bij ketel die pas geplaatst zijn is onderhoud vaak nog niet nodig, nadat het eerste jaar is verstreken wordt dit echter wel aanbevolen. Uw monteur kan hier waarschijnlijk een onderhoudscontract voor aanbieden, zodat u zeker weet dat er jaarlijks goed onderhoud gedaan wordt aan de ketel.

Written By teunis